Vilket är ditt recept för världsklass?

Det var en gång för länge sedan som det satt en liten kille på 11 år en ganska kall vinter på en spark någonstans uppe i Norrland. Några år senare skulle han flytta till Bolivia. Han fick förmånen att arbeta som biståndsarbetare några år, därefter nyfiken på det skrivna ordet och bilder. Han blev journalist. Sedan formgivare. Driven att förstå. Hur vi påverkas av det som sägs, det som kommer till oss. Sedan blev han chef.

Och nu arbetar jag som coach. Denna outsinliga nyfikenhet är en av mina viktigaste drivkrafter. Jag är barnsligt nyfiken. Ibland är jag fortfarande den där lilla killen på sparkcykeln, som spejade upp mot den stjärnklara himlen mitt i natten. Förundrad över världen. Hur vuxna gör. Varför saker fungerar som de gör. Hur kommer det sig att vi gör som vi gör. Hur tänker vi då?

Lika nyfiken är jag idag. Hur gör vi det vi gör när vi gör det vi gör?

Välkommen till min nyfikna podd där jag träffar underbara människor som på olika sätt är så där speciellt skickliga på någonting. Och jag är helt enkelt nyfiken. Hur gör de det de gör för att vara så där skickliga på det de är så där bra på?

Varmt välkommen till min podd.

Recept för världsklass.