• FÖRÄNDRING KRÄVER HANDLING

    MINSKA AVSTÅNDET FRÅN NU TILL DIT DU VILL

Ta nästa steg

Har du tid för det som är viktigast i ditt liv?

När vardagen tar över och allt som borde göras hänger över är det lätt att göra det till en vana att prioritera bort det som egentligen är viktigt. Vi jobbar för att barnen ska få det det bra, men har aldrig tid för barnen. Är det kanske läge att se över hela livsituationen?

Gör du rätt saker för din egen skull, också?

För att passa in och fungera i ett samhälle så behöver vi förhålla oss och anpassa oss. Ibland gör vi det för mycket. Andras behov kommer före och till slut har vi; ja vad har vi? Med hjälp av coaching får du stöd att hitta tillbaka till kärnan och det som egentligen är viktigt för dig.

Har du tappat energin och orken någonstans?

Ibland kan orken och energin handla om tunga saker som att man egentligen är deprimerad. Men det vanligaste är helt enkelt att man äter fel, tränar för lite, jobbar lite för mycket och har dålig kontroll på det kroppen och hjärnan behöver. Det paradoxala är att om du är deprimerad så är ofta lösningen densamma. Att komma igång igen.

Lever du din fulla potential? Vill du egentligen mer?

Har du ibland känslan att vara på fel plats, att du egentligen kan mer. Ser du att din livssituation eller arbetssammanhang begränsar dig och att du tänker att du behöver ta dig till nästa nivå. Då är coaching det effektivaste redskapet för att lyckas.

Boka ditt första coachtillfälle

Om du fick en fråga, som skulle vara frågan som gör all skillnad för dig – vilken fråga skulle det vara?

Oavsett när eller varför du går i coaching, så kan du räkna med resultat. Vid första tillfället pratar vi om dina tankar, behov och ambitioner. Vad coachingen ska leda till och vilken effekt det ska ge.

Därefter kommer vi överens om hur ofta som vi behöver träffas och vad som ska ha hänt när vi är klara.

Det intressanta är att det redan har börjat. För nu sitter du och tänker på just detta. Varför coaching kan vara viktigt för dig och vad det skulle kunna leda till.

Du kan boka ditt första coachingtillfälle direkt här på siten.

Förvänta dig resultat

MENING

Om vi inte vet varför vi ska agera, så kommer det heller inte att hända. Med coaching får du tydlighet och fokus på de mål och varför de är viktiga för dig. När vi vet varför vi vill åstadkomma förändring, då ökar sannolikheten att så blir fallet.

PASSION

Gör det ordentligt. När passionen är på plats, då går vi hela vägen. Det som kan hindra passionen att träda fram kan vara tankar som står i vägen, den inre kritikern som ifrågasätter, den där känslan av att inte duga vara tillräcklig eller värdefull. Med coaching får du tillgång till verktyg och insikter som stärker dig varje dag.

HÄLSA

När vi mår som bäst, klarar vi bäst. Uppnå kontroll och hängivenhet på vad som ger dig ditt bästa mående och energi. Med coaching som verktyg och en coach som hängivet fokuserar på dina resultat och utveckling; får du de resultat du eftersträvar.

FÖRÄNDRING

Agera istället för Re-agera. För att åstadkomma förändring behövs närvaro, beslutsamhet och fokus. Mentala blockeringar och gamla mönster spelar oss spratt när vi hanterar förändring och utveckling i vardagen. Hitta dina styrkor och din kraft, din självkänsla och självförtroende när det oväntade dyker upp. Var förberedd på det bästa!

FÖRÄNDRING

Konsten att leda sin vardag är ett ledarskap. Att leda sig själv genom begränsningar, över hinder och motivationen att fokuserat sträva mot det som är angeläget och centralt.Säg den förälder som inte förstår det egna ledarskapets utmaningar.

”En intressant och bekymrande skillnad mellan terapi och coaching är vilket fokus som samtalet har. Mitt fokus är det friska och kraften i varje individ jag möter.”Jag fokuserar på det friska

De senaste åren har antalet klienter som jag fått förmånen att träffa, tidigare erfarenheter från samtalsterapeuter och liknande. Deras berättelser är densamma. En diagnos, lite medicin. Utvecklingen jag mött gör mig fundersam och än mer övertygad om att jag valt rätt fokus i min karriär.

Diagnoser ställs ofta för fort. Mediciner skrivs ut för lätt. Redskap och verktyg, tid för egen utveckling och samtal bortprioriteras. Det är som om det är lättare att påstå att någon har panikångest, istället för att intressera sig för människan bakom.

Jag inbillar mig att om man är skolad i att identifiera det sjuka hos klienten, då hittar man också lättare det sjuka. Jag är fullständigt övertygad att många får höra av den KBT-utbildade socionomen/ kuratorn/ terapeuten/ chefen att denne lider av en diagnos eller symptom på något illavarslande. När den deprimerade, kanske egentligen bara varit fundersam eller naturligt bekymrad. Eller tonåringen kanske helt enkelt bara är – just det; en tonåring. Du kanske hört att din kreativitet är ADHD. Ditt stressyndrom kanske egentligen är att du behöver byta jobb, inte antidepressiva. Du kanske helt enkelt bara behöver få prata.

Vi tar oss sällan tid att se på helheten. Där det friska och sunda också får plats. Jag är övertygad om att för många får diagnoser ställda istället för tid att prata. Tonåringar får veta att de har panikångest, när de i själva verket bara är tonåringar.

Det positiva är att det här börjar förändras. Fler inser att det handlar om samhällsekonomi och det handlar om hur vi mår som nation. Det handlar om vad vi fokuserar på. Det som inte fungerar, eller det som faktiskt gör oss bättre.

Min mission i livet är att stärka andra människor i det friska. Att fokusera på kraften och det som ger oss mening i livet.

Vad ger dig mening?

Januari 2018.

INSPIRATION

Missa inte Alexander personliga och välskrivna reflektionsbrev med tips, verktyg och Aha!

Utvalda referenser