Ett steg i taget

Vi har alla våra berg.

Färdtjänsten var snart där. Han satt på stolen i vardagsrummet och gjorde sig färdig.  En sko i taget.
Enklare skor med kardborreband.  Vänstra sidan av kroppen hänger inte riktigt med. Som om den ibland inte riktigt finns där.
En rem i taget.
Ett andetag.
Sedan nästa rem.

Det var en spontanmiddag. Han hade kommit hem från sjukhuset i onsdags. Men middagen ville han inte missa. En gammal vän.
Sedan hans första stroke har han sakta tagit sig tillbaka. Så fick han en eftersläntrare, som han kallar den.
Hans andra stroke. Han tar sig upp igen.

Jag tänkte vilken skillnad det är. På livet. Och vad som händer oss. Oändligt orättvist. Allt däremellan är hur vi förhåller oss. Till det som sker, det som är vi, hur vi väljer att agera. I det bästa. I det värsta.

Han tar mig under armen, då vi går ut genom dörren. Hans sätt att hantera höjdskillnaden mellan golvet och tröskeln är att som han sade; gå i kloster. Att han behöver bara tyst en stund. All koncentration går åt till att säkra att rätt fot hamnar på rätt ställe. Säga för sig själv, ett steg i taget. Då går det lättare att tänka att man går i kloster, sade han och skrattade.

Han gick en utbildning med mig för några år sedan.Vi skrattade under middagen hur han hade trotsat och ifrågasatt de enligt honom alltför enkla modellerna. Att så jävla enkelt kan det inte vara. Han hade fnyst lite grann.

Under middagen berättade han om vilket stöd det varit för honom att tänka på en av de där enkla teknikerna, syn, hörsel, känsel. För att minnesträna, så repeterade han högt för sig själv, så han även hör sin röst. Inte bara visualiserar det framför sig.

Vi stod en stund utanför på gatan, i armkrok och jag var så djupt rörd. Över hans modiga envishet, livsglädje och kraft. En vacker dag till. Ett steg i taget.

Valborg.

Senaste nyhetsbrev

Arkiv nyhetsbrev

Senaste på instagram

Instagram has returned invalid data.

BOKA COACHANDE SAMTAL

Ibland går klienten en gång. Ibland längre. Det beror på vad du behöver. Vi börjar med ett samtal. Sedan tar vi det därifrån. De som går i coachande samtal hos mig, har en sak gemensamt. Det händer grejer.

Varför sänka en förväntan? Med en coach vid din sida får du tillgång till praktisk erfarenhet och ett bollplank som stärker din väg framåt. Ditt förhållningssätt och attityd är en av de viktigaste nycklarna för framgång. Förvänta dig mer.

Ta initiativet och boka ett introduktionstillfälle där du får reda på varför coaching för dig ger snabbare resultat för verksamheten.

BOKA INSPIRATIONSDAGAR

Är du ledare som förstått att förändring kräver engagemang och fokus då är jag intresserad. Jag har jobbat med verksamheter som gått från usel till gasell. Ledningsgrupper som inte vågat något annat än den egna rollen men som nu är vassa team med fokus på hela verksamheten. Chefer och ledare i kommuner som tagit sig från osäkra till trygga och långsiktiga. Konsultverksamheter där hälsan kommit i skymundan och där prestationen nu är långsiktig och hållbar.

Jag är bokningsbar för halv- eller heldagar. Då händer grejer.

TYDLIGA LEDARE ÄR FRAMGÅNGSRIKA

Framgångsrika företag är tydliga. En ledare är tydlig. Medarbetare som lyckas i sin vardag är tydliga. Förmågan att kommunicera är en grundförutsättning för att lyckas idag och i framtiden. Bli en del av det nätverk av hundratals ledare som de senaste sex åren förstått kommunikationens påverkan på ledarskap och framgång och som gått utbildningen Det tydliga Ledarskapet.

Utbildningen är en del av ett ledarprogram utvecklat av Alexander Holmberg och hans team för företag och verksamheter som vill uppnå bättre arbetsklimat, öppnare dialoger och framgångsrikt ledarskap.

BESTÄLL EN ELLER FEMTIO

Boken ”Det tydliga ledarskapet” inne på sin tredje upplaga. Över 4000 sålda böcker. Boken ger dig grunden till tydligt ledarskap och är också en del av kursmaterialet på utbildningen.