Plan FÖR ändring

 För tio år sedan började något viktigt. När en del saker lämnade, tog annat vid. Han hette Henry. Jag minns honom speciellt dessa dagar inför sommaren.
Han lärde mig mycket, värt att minnas. Som att oftare säga ja. Som att säga nej då jag behöver. Det är nog så viktigt.  Det var veckor kvar, när han uppmanade mig att stanna upp, oftare. Reflektera. Var jag var. Vad mitt nästa är. Ovärderligt med facit i hand.

Sedan var han en man som trots att han var i ett utsatt läge, valde att tro på mig. Att lita på den jag är. Han visade en väg jag fortfarande är på.

För tio år sedan befann jag mig på Lilla Karlsö. Du som hört mig på en föreläsning vet varför jag minns den dagen, mer än andra. Lisa. Mitt i livet. Mitt i en tid av att planera och fundera över riktlinjer och mål med mitt liv. Det är spännande läsning att konstatera vad väl planen stämde.
Och lika spännande att konstatera alla snedsteg, varför. Hur jag tänkte. Då jag valde att avvika från planen.

I år är min egen tio-års cykel klar.
Jag är nöjdare än nöjd.
Jag vill mer.

Därför gör jag det igen.
Med henne jag älskar. Familjen jag har. Livet jag lever. Vännerna.
En ny plan för nästa tio år.

Nu är det snart sommar. Det verkar bli en bok till i år.
Idag hoppas jag på Sverige.
Men jag tror Frankrike tar hem det i slutändan.
Och jag är ganska säker att du – om du gör planen – också når nya spännande mål.

Ha en fantastisk sommar!

Vänligen

#Visste du…
Att en trend är att flera amerikanska, större verksamheter har beslutat att ta bort epost som kommunikationskanal. Detta med bakgrund att mail är ineffektivt sätt att kommunicera. I snitt hanterar varje ledare i snitt 120 mail per dag varav cirka 15 är relevanta. Vill du få mer tid över? Ta bort mailappen från telefonen. Mailen finns i datorn. 

Arkiv

Gilla på facebook