7 dagar av EGO

Om du provoceras. Bli nyfiken på varför. 

Ställ din telefon i fligthmode. Aktivera endast i nödfall. Logga ut en gång för alla från facebook, linkedin, twitter, instagram. Se till att inte ha med dig datorn. Lämna ungarnas alla ipads hemma.  Unna er att ha lite tråkigt tillsammans om det regnar. Gör saker med varandra inte runt varandra.

Om du provoceras av tanken att faktiskt logga ut på din semester uppmanar jag dig att bli nyfiken på varför.

Så här års innan semestrarna så gör vi en lista för hela familjen. Vuxna som barn. En drömsemesterlista. Vi tänker högt och långt och drömmer oss till alla de där grejerna som utgör en fantastisk semester. Stränderna, resan, maten, vännerna.
Sedan prioriterar vi.
Glädjande nog så hamnar fortfarande allting som handlar om gemensam samvaro högst upp på listan. Äta glass i solen. Ta en promenad i skogen. Drömma sig bort i en barnfantasi om molnens liv. Att vara med varandra.

Det jag som vuxen tror är det barnen värderar högst är oftast fel. Det de minns från förra året är stunderna jag själv knappt varit medveten om. Som då vi plockade stenar på Gotland, en eftermiddag. När vi stod i kö för att köpa glass i Visby. Det är så onödigt lätt att hamna i prestation som förälder.

Varje år har jag en egovecka. Det vet du som träffat mig. Tre dagar för reflektion över året som gått. En här & nu-dag. Sedan lägger jag tre dagar på att fundera över året som kommer. Vilka saker som ligger framför mig. Och det är riktigt spännande nya utmaningar som ligger framför mig i höst. Bland annat sång. Men det är ett helt annat nyhetsbrev.

Ha en underbar sommar

P.S
Vilket fantastiskt år som gått! Underbara klienter, härliga framgångsrika företag Artister, idrottsmänniskor, chefer, ledare, entreprenörer och massa ledningsgrupper som gått från varierande nulägen till önskade nya mål. TACK för att ni är så coola och tar de där spännande stegen framåt!

7 dagar av ego. 

1. Tre dagar
Det är otroligt skönt att njuta av framgång. Lika viktigt är det att identifiera vad som gått snett och vad som inte blivit som du tänkt. Från juni förra året till juni i år; en månad i taget, en vecka i taget. Vad var viktigt för dig? Vilka aktiviteter gjorde skillnad för dig i din vardag? Vilka saker gjorde dig extra nöjd? Varför? Anteckna noga och njut av allt bra du förvekrligat.

2. Här & Nu
Ta med dig det som är dina lärdomar från året som gått. Var på en lugn plats. Fiska. Tälta. Var i naturen. Vid havet. En brygga, en strand. Njut av där du är. Allt som har med morgondagen att göra kan du släppa till just morgondagen.

3. Tre dagar – framtid. 
Från juni i år, till juni nästa år, en månad i taget, en vecka i taget. Vad vill du ska hända? Vilka aktiviteter vill du ska ske, vad är viktigt? Vilka drömmar har du som du vill ska slå in under året? Vad får inte hända? Dela upp året i kvartal. Vad ska ha hänt första kvartalet? Andra? Vad ska hända för din familj? Vad behöver dina barn av dig under året? Vem vill du vara för din partner under året?

Arkiv

Gilla på facebook

BOKA COACHANDE SAMTAL

Ibland går klienten en gång. Ibland längre. Det beror på vad du behöver. Vi börjar med ett samtal. Sedan tar vi det därifrån. De som går i coachande samtal hos mig, har en sak gemensamt. Det händer grejer.

Varför sänka en förväntan? Med en coach vid din sida får du tillgång till praktisk erfarenhet och ett bollplank som stärker din väg framåt. Ditt förhållningssätt och attityd är en av de viktigaste nycklarna för framgång. Förvänta dig mer.

Ta initiativet och boka ett introduktionstillfälle där du får reda på varför coaching för dig ger snabbare resultat för verksamheten.

BOKA INSPIRATIONSDAGAR

Är du ledare som förstått att förändring kräver engagemang och fokus då är jag intresserad. Jag har jobbat med verksamheter som gått från usel till gasell. Ledningsgrupper som inte vågat något annat än den egna rollen men som nu är vassa team med fokus på hela verksamheten. Chefer och ledare i kommuner som tagit sig från osäkra till trygga och långsiktiga. Konsultverksamheter där hälsan kommit i skymundan och där prestationen nu är långsiktig och hållbar.

Jag är bokningsbar för halv- eller heldagar. Då händer grejer.

TYDLIGA LEDARE ÄR FRAMGÅNGSRIKA

Framgångsrika företag är tydliga. En ledare är tydlig. Medarbetare som lyckas i sin vardag är tydliga. Förmågan att kommunicera är en grundförutsättning för att lyckas idag och i framtiden. Bli en del av det nätverk av hundratals ledare som de senaste sex åren förstått kommunikationens påverkan på ledarskap och framgång och som gått utbildningen Det tydliga Ledarskapet.

Utbildningen är en del av ett ledarprogram utvecklat av Alexander Holmberg och hans team för företag och verksamheter som vill uppnå bättre arbetsklimat, öppnare dialoger och framgångsrikt ledarskap.

BESTÄLL EN ELLER FEMTIO

Boken ”Det tydliga ledarskapet” inne på sin tredje upplaga. Över 4000 sålda böcker. Boken ger dig grunden till tydligt ledarskap och är också en del av kursmaterialet på utbildningen.