Få det lite bättre

DIN BÄSTA HÖST
Vilken underbar sommar det har varit, trots regn, så kom äntligen solen. Jag hoppas du fått ut det bästa av dina lediga dagar!

Själv, fick jag gjort det jag planerat.
Vi reste dit vi tänkt. Vi har njutit de där middagarna.
Trädäcket blev klart. Jag sänkte mitt hcp i golf som planerat. Jag tog mig tid för min vecka där jag definierar mina mål för året och reviderat föregående.  Sommaren är ett fantastiskt tillfälle att justera projektet vardag.

  • Lever jag det liv jag vill leva?
  • Nådde jag mina mål?
  • Gör jag rätt saker i vardagen?
  • Var vill jag vara nästa år, sommaren 2016?

Ögonblick som fastnat 
Ett av de ögonblick som riktigt fastnat från sommaren i år är ett litet filmklipp jag fick på telefonen. Min dotter tillbringade ett dygn med sin gudfar på Liseberg. De skickade en hälsning högst upp från attraktionen som heter Atmos Fear. Fritt fall i 110 km/h.
Hon tittar modigt in i kameran och ler; Hej pappa!
Sedan faller de. Under ett kort ögonblick ser jag hur rädd hon blir. Riktigt rädd.

Ett litet tankeexperiment: 
Tänk dig att tio fåglar sitter på en trädgren. Plötsligt tänker en av fåglarna ”Jag flyger”. Hur många är det kvar?

Oftast svarar de flesta spontant att alla fåglar flyger, eftersom den första fågeln drog med sig resten.  Ibland svarar någon att det endast var en fågel som flög.
Men sanningen är att alla fåglar sitter kvar på grenen. Eftersom fågeln endast tänkteatt den skulle flyga. Hur svarade du själv?

Förmågan att visualisera konsekvenser och framtida händelser är en viktig förmåga. Baksidan är att samma förmåga ibland begränsar oss. Det är skillnad på att tänka och att göra.

Hur du gör det du gör, blir så oändligt mer spännande än hur du tänker. Ännu mer intressant är det när man upptäcker hur man inte gör.

Tanken på ett nytt jobb, att vilja förbättra relationen hemma, att bli skickligare på sin idrott, att lyckas med sitt företagande, driva projektet i hamn, att hoppas bli mer effektiv i vardagen, att i höst stressa mindre. Det blir bara tankar så länge du inte agerar annorlunda. För att agera annorlunda behöver vi också förstå vad som hindrar oss och vad som får igång oss.

Är det rädslan eller njutningen framåt som ger dig mest motivation att agera eller att inte agera?

Det är lätt att prata om vad man vill göra. Det är något annat att agera annorlunda i livet. Är du nyfiken på vad coaching kan ge dig i ditt liv, denna höst och vardag så kanske det är dags att ta fram motiverande mål, en tydlig plan och börja agera.
Här bokar du din första tid med mig >>

Jag tittar på klippet igen. 
Hon ser förväntansfull ut. Snart åker hon och skrattar till, vinkar till kameran och säger: Hej pappa! Sedan faller dem. Under ett kort ögonblick är hon rädd. På riktigt rädd. Sedan övergår rädslan till njutning och skratt.Kanske även lättnad.
– Igen, utbrister hon. Igen.

En del av oss låter rädslan styra.
Andra låter njutningen styra.
Det ena är varken bättre eller sämre än det andra.
Och ibland går det fort. Till och med i 110 km/h.

När rädslan för vad som kommer hämmar oss, kanske det är dags att sortera, reflektera och hitta en bättre väg.

Hur vill du att din bästa höst ska se ut? 
Vad kommer att bli den viktigaste förändringen du gör idag, för att det ska bli precis som du vill?
– Håller du fokus?
– Följer du din plan?
– Har du en plan?
– Leder du de dina som du ska?
– Blir resultatet som du tänkt dig?

Du bokar din coachtid här >>

Vi ses & Hörs.

Senaste nyhetsbrev

Arkiv nyhetsbrev

Senaste på instagram

Instagram has returned invalid data.

BOKA COACHANDE SAMTAL

Ibland går klienten en gång. Ibland längre. Det beror på vad du behöver. Vi börjar med ett samtal. Sedan tar vi det därifrån. De som går i coachande samtal hos mig, har en sak gemensamt. Det händer grejer.

Varför sänka en förväntan? Med en coach vid din sida får du tillgång till praktisk erfarenhet och ett bollplank som stärker din väg framåt. Ditt förhållningssätt och attityd är en av de viktigaste nycklarna för framgång. Förvänta dig mer.

Ta initiativet och boka ett introduktionstillfälle där du får reda på varför coaching för dig ger snabbare resultat för verksamheten.

BOKA INSPIRATIONSDAGAR

Är du ledare som förstått att förändring kräver engagemang och fokus då är jag intresserad. Jag har jobbat med verksamheter som gått från usel till gasell. Ledningsgrupper som inte vågat något annat än den egna rollen men som nu är vassa team med fokus på hela verksamheten. Chefer och ledare i kommuner som tagit sig från osäkra till trygga och långsiktiga. Konsultverksamheter där hälsan kommit i skymundan och där prestationen nu är långsiktig och hållbar.

Jag är bokningsbar för halv- eller heldagar. Då händer grejer.

TYDLIGA LEDARE ÄR FRAMGÅNGSRIKA

Framgångsrika företag är tydliga. En ledare är tydlig. Medarbetare som lyckas i sin vardag är tydliga. Förmågan att kommunicera är en grundförutsättning för att lyckas idag och i framtiden. Bli en del av det nätverk av hundratals ledare som de senaste sex åren förstått kommunikationens påverkan på ledarskap och framgång och som gått utbildningen Det tydliga Ledarskapet.

Utbildningen är en del av ett ledarprogram utvecklat av Alexander Holmberg och hans team för företag och verksamheter som vill uppnå bättre arbetsklimat, öppnare dialoger och framgångsrikt ledarskap.

BESTÄLL EN ELLER FEMTIO

Boken ”Det tydliga ledarskapet” inne på sin tredje upplaga. Över 4000 sålda böcker. Boken ger dig grunden till tydligt ledarskap och är också en del av kursmaterialet på utbildningen.