Tänk om vi kunde prata mer barniska!

Plötsligt står hon där. På en svensk skolgård. Hon är tio.  Från land i krig. Ensam på en skolgård. Blyg. Förundrad över det märkliga land hon kommit till.

Sedan de andra barnen som hör oss vuxna. Agerar därefter. En del retas. Blir obekväma av hennes blyga tystnad och oförstående. Sedan de där andra som med krita och penna ritar barn och hopprep, pekar, bjuder in. På världsspråket barniska.

Grannar som öppnar sina hus. Vänner blir faddrar. Engagerar sig. Det händer något varmt i Sverige, mitt i allt det kalla.
Det ger mig hopp.

Jag slås av hur massivt vi exponeras av det svåra. I appar. I tidningar. På TV. I serier. Såg du senaste avsnittet av Homeland? Det är som realitytv. Obehagligt träffsäkert. Nästan som om det är regisserat.

Jag har alltid haft en konflikt med julen. Det kan vara mina barndomsjular med överdrivet frosseri varvat med kompensationshandlingar som påverkat mig. Jag har fortfarande svårt för de överfyllda påsarna, stressen, alkoholen, hetsen att konsumera mer. Pressen att gå ner i varv.

Julen har för mig med åren kommit att bli tid för glädje, reflektion, närvaro och att dela med sig. Det är så långt från mitt eget arv, som jag lyckats bryta till något annat. Något viktigt. Tacksamhet räcker inte. Att bryta mönster handlar om att agera. Att inte bara hoppas.

Barnen ritar och skriver önskelistor. Det är något nytt som smugit in på listorna. De skrattar, är glada. En del av det där fina med julen. Barnens skratt. Glädje, närvaro som man aldrig kan köpa. Barnens högtid. De pratar, resonerar. Om att önska sig. Hur andra någon annanstans inte kan önska sig samma saker som de. De skriver fred på jorden överst på listan.

Kanske världen har förändrats mer än vanligt. Kanske barnen blivit mer medvetna. Kanske de ser mer än vi förstår. Men i barnens värld är allt möjligt. Det är vi som är de konstiga. Vi vuxna. Som skjuter på livet, skjuter på varandra. Kanske hör det ihop.

Tänk om den här julen, blir den varmaste av dem alla. Där vi delar med oss mer. Öppnar upp, tänker generösare än vanligt. Vågar säga ifrån när en släkting öser ovett. Att vi blir och lär av de där barnen som tar fram krita och penna, bjuder in till lek och glädje, istället för att stänga broarna.

Tänk om vi pratade mer barniska.

Senaste nyhetsbrev

Arkiv nyhetsbrev

Senaste på instagram

Instagram has returned invalid data.

BOKA COACHANDE SAMTAL

Ibland går klienten en gång. Ibland längre. Det beror på vad du behöver. Vi börjar med ett samtal. Sedan tar vi det därifrån. De som går i coachande samtal hos mig, har en sak gemensamt. Det händer grejer.

Varför sänka en förväntan? Med en coach vid din sida får du tillgång till praktisk erfarenhet och ett bollplank som stärker din väg framåt. Ditt förhållningssätt och attityd är en av de viktigaste nycklarna för framgång. Förvänta dig mer.

Ta initiativet och boka ett introduktionstillfälle där du får reda på varför coaching för dig ger snabbare resultat för verksamheten.

BOKA INSPIRATIONSDAGAR

Är du ledare som förstått att förändring kräver engagemang och fokus då är jag intresserad. Jag har jobbat med verksamheter som gått från usel till gasell. Ledningsgrupper som inte vågat något annat än den egna rollen men som nu är vassa team med fokus på hela verksamheten. Chefer och ledare i kommuner som tagit sig från osäkra till trygga och långsiktiga. Konsultverksamheter där hälsan kommit i skymundan och där prestationen nu är långsiktig och hållbar.

Jag är bokningsbar för halv- eller heldagar. Då händer grejer.

TYDLIGA LEDARE ÄR FRAMGÅNGSRIKA

Framgångsrika företag är tydliga. En ledare är tydlig. Medarbetare som lyckas i sin vardag är tydliga. Förmågan att kommunicera är en grundförutsättning för att lyckas idag och i framtiden. Bli en del av det nätverk av hundratals ledare som de senaste sex åren förstått kommunikationens påverkan på ledarskap och framgång och som gått utbildningen Det tydliga Ledarskapet.

Utbildningen är en del av ett ledarprogram utvecklat av Alexander Holmberg och hans team för företag och verksamheter som vill uppnå bättre arbetsklimat, öppnare dialoger och framgångsrikt ledarskap.

BESTÄLL EN ELLER FEMTIO

Boken ”Det tydliga ledarskapet” inne på sin tredje upplaga. Över 4000 sålda böcker. Boken ger dig grunden till tydligt ledarskap och är också en del av kursmaterialet på utbildningen.

Inte bara ett nyhetsbrev