Farfar kunde han.

När livet knackar på brukar jag av någon anledning tänka på min gamla farfar. Det är de finaste stunderna från tiden som barn i Norrland. Han var den ödmjukaste av personer.

På morgonen drack han kaffe på farstubron och skalade färskpotatis nyplockad från grönsakslandet, lika solbränd som jag. Ibland dånade musiken i köket och farfar dansade och sjöng till Gösta Linderholm eller ABBA. ”Man får faktiskt dansa även om man är ledsen”, sade han en gång.
Vi kisade i morgonsolen. Jag satt tätt intill.

Igår kväll var vi på Drottninggatan. Sambon och bonusbarn.
Med många andra.
Det var ett annat tempo. Det var andra blickar. Värme. Gemensamt.
Så ofantligt starkt på många sätt.
Många olika känslor.
Inga är fel. Alla reagerar vi olika.

Min förhoppning är att det fina med Stockholm och Sverige, det öppna fortsätter att vara öppet. Att vi inte sluter oss i rädslan. Den enkla vägen är att välja rädsla. Det modiga kräver reflektion och handling på riktigt.
Det är min förhoppning. När jag levde i Latinamerika som tonåring, så var våldet en del av vardagen, poliser med automatvapen. Som igår kväll på Drottninggatan. Det är blandade känslor.

Han var ju skön gamla farfar. Plötsligt stod han på flygplatsen i La Paz, Bolivia. Solbränd. Med ett stort leende. Modig. Han gjorde liksom vad han behövde göra. Det längsta han rest i sitt liv var till en solkust. Jag höll honom tätt intill då också.

Just idag saknar jag farfar speciellt mycket. Han hade varit så ledsen över vad som händer med det vi har. Sådan var han. Han led med oss alla. Det största av hjärtan.

Jag tror jag lärt mig en viktig sak med honom.  När livet knackar på, då får man också ta en svängom i köket om man behöver och kanske nynna på en sång.
Tätt intill.

Tack för din tid. 

Senaste nyhetsbrev

Arkiv nyhetsbrev

Senaste på instagram

Instagram has returned invalid data.

BOKA COACHANDE SAMTAL

Ibland går klienten en gång. Ibland längre. Det beror på vad du behöver. Vi börjar med ett samtal. Sedan tar vi det därifrån. De som går i coachande samtal hos mig, har en sak gemensamt. Det händer grejer.

Varför sänka en förväntan? Med en coach vid din sida får du tillgång till praktisk erfarenhet och ett bollplank som stärker din väg framåt. Ditt förhållningssätt och attityd är en av de viktigaste nycklarna för framgång. Förvänta dig mer.

Ta initiativet och boka ett introduktionstillfälle där du får reda på varför coaching för dig ger snabbare resultat för verksamheten.

BOKA INSPIRATIONSDAGAR

Är du ledare som förstått att förändring kräver engagemang och fokus då är jag intresserad. Jag har jobbat med verksamheter som gått från usel till gasell. Ledningsgrupper som inte vågat något annat än den egna rollen men som nu är vassa team med fokus på hela verksamheten. Chefer och ledare i kommuner som tagit sig från osäkra till trygga och långsiktiga. Konsultverksamheter där hälsan kommit i skymundan och där prestationen nu är långsiktig och hållbar.

Jag är bokningsbar för halv- eller heldagar. Då händer grejer.

TYDLIGA LEDARE ÄR FRAMGÅNGSRIKA

Framgångsrika företag är tydliga. En ledare är tydlig. Medarbetare som lyckas i sin vardag är tydliga. Förmågan att kommunicera är en grundförutsättning för att lyckas idag och i framtiden. Bli en del av det nätverk av hundratals ledare som de senaste sex åren förstått kommunikationens påverkan på ledarskap och framgång och som gått utbildningen Det tydliga Ledarskapet.

Utbildningen är en del av ett ledarprogram utvecklat av Alexander Holmberg och hans team för företag och verksamheter som vill uppnå bättre arbetsklimat, öppnare dialoger och framgångsrikt ledarskap.

BESTÄLL EN ELLER FEMTIO

Boken ”Det tydliga ledarskapet” inne på sin tredje upplaga. Över 4000 sålda böcker. Boken ger dig grunden till tydligt ledarskap och är också en del av kursmaterialet på utbildningen.