Tydligast vinner.

Det är fjärde gången jag träffar gruppen.Uppdraget är att hjälpa dem ta sig från otydliga inför varandra till tydligare. Chefen uttrycker frustration när jag frågar om förväntningarna inför dagen. Det går för sakta. Det blev tyst. 

Jag tänker att det är vanligt det där. Vår relation till tid. Vad som går sakta, eller fort. Vi har alla trots allt samma mängd tid idag. Men vi upplever det så olika.

I somras uttryckte min dotter tanken på att byta skola.
Sedan gick det fort. När hon väl uttryckt det och varför började ett nytt projekt.
Efter en del krigande med regler, procedurer vad som är möjligt och inte, så kom hon en vecka innan skolstart på audition.
För henne gick det långsamt. Inte för mig.

Upplevelsen av tid är så fascinerande.
Jag träffade klient nu på morgonen, som ville mer, oftare, bättre. Men något annat. En annan karriär. Det går för sakta. Det händer för lite.
När jag uppmärksammade honom på vad som hänt sedan han började, så tystnade han och insåg att tiden är så relativ. Att han redan gjort mycket och att han redan är på väg.

Många gånger handlar ledarskap om det. Att sätta saker i perspektivet tid.
En effektiv fråga att ställa för att driva ett resultat för sig själv är frågan när något ska ske. Om inte nu, när?

En viktig kompetens alla chefer med erfarenhet har, är förståelsen för att det tar tid att utveckla grupper. Att få alla med på resan. Du som har många barn, vet att det tar tid på morgonen. Om alla ska med i bilen till skolan, så är det alltid någon som kommit på någonting på vägen mellan huset och bilen. En sko saknas. En tröja är fel. Matsäcken, ropar plötsligt dottern. Blir vi irriterade och tycker det går för fort, eller blir vi glada över våra barns kreativitet? Det säger något om oss.


Vill vi att alla ska med, då behöver vi också ta oss tiden för att förstå vad alla behöver. Om vi inte gör det, vill vi verkligen att alla ska med?

Till saken hör att när jag låtit hela gruppen prata om förväntningar, uttryckt frustration, tankar och vilja så är det en i gruppen som inte säger så mycket. På frågan om hur det är svarar denne ”bra”. På frågan om förväntningar svarar personen ” inte så mycket”. I övrigt ganska tyst i vad denne sade med ord. Med tystnaden än mer. I pausen närmar jag mig hen och lägger handen på armen, frågar lugnt”så hur är det; egentligen…”  Då fick jag svar och en gripande berättelse från livet i sommar om anhöriga, nya utmaningar. Till viss del sorg, men också ofantlig lättnad och glädje. Allt det där som normalt inte tillhör samtalet på jobbet enligt hen. ”Det är ju privat. Det hör ju inte till jobbet”.  När jag sedan uppmuntrade hen att dela med sig hur hens sommar varit och varför för de andra, så förändrades något. När vi tog oss tid att lyssna, så hände mer i gruppen. Som om alla blev lugna. Sig själva. På riktigt.

Pröva hemma
Det är som frågan till barnen. Hur var det i skolan idag?
”Bra”. Svarar dem oftast.
Vad gjorde ni?
”Inte så mycket”
Och det är ju inte sant. De har sannolikt gjort mer.

Tänk att det är så enkelt att ta sig tid att ställa rätt fråga.
– Vad var busigast idag i skolan?
– Vad var märkligast?
– Blötast?
– Vem skrattade det högsta skrattet i dag?

Tid har vi.
Det är upp till oss vad vi fyller den med.

Ha en fantastisk höst!

Senaste nyhetsbrev

Arkiv nyhetsbrev

Senaste på instagram

Instagram has returned invalid data.

BOKA COACHANDE SAMTAL

Ibland går klienten en gång. Ibland längre. Det beror på vad du behöver. Vi börjar med ett samtal. Sedan tar vi det därifrån. De som går i coachande samtal hos mig, har en sak gemensamt. Det händer grejer.

Varför sänka en förväntan? Med en coach vid din sida får du tillgång till praktisk erfarenhet och ett bollplank som stärker din väg framåt. Ditt förhållningssätt och attityd är en av de viktigaste nycklarna för framgång. Förvänta dig mer.

Ta initiativet och boka ett introduktionstillfälle där du får reda på varför coaching för dig ger snabbare resultat för verksamheten.

BOKA INSPIRATIONSDAGAR

Är du ledare som förstått att förändring kräver engagemang och fokus då är jag intresserad. Jag har jobbat med verksamheter som gått från usel till gasell. Ledningsgrupper som inte vågat något annat än den egna rollen men som nu är vassa team med fokus på hela verksamheten. Chefer och ledare i kommuner som tagit sig från osäkra till trygga och långsiktiga. Konsultverksamheter där hälsan kommit i skymundan och där prestationen nu är långsiktig och hållbar.

Jag är bokningsbar för halv- eller heldagar. Då händer grejer.

TYDLIGA LEDARE ÄR FRAMGÅNGSRIKA

Framgångsrika företag är tydliga. En ledare är tydlig. Medarbetare som lyckas i sin vardag är tydliga. Förmågan att kommunicera är en grundförutsättning för att lyckas idag och i framtiden. Bli en del av det nätverk av hundratals ledare som de senaste sex åren förstått kommunikationens påverkan på ledarskap och framgång och som gått utbildningen Det tydliga Ledarskapet.

Utbildningen är en del av ett ledarprogram utvecklat av Alexander Holmberg och hans team för företag och verksamheter som vill uppnå bättre arbetsklimat, öppnare dialoger och framgångsrikt ledarskap.

BESTÄLL EN ELLER FEMTIO

Boken ”Det tydliga ledarskapet” inne på sin tredje upplaga. Över 4000 sålda böcker. Boken ger dig grunden till tydligt ledarskap och är också en del av kursmaterialet på utbildningen.