FÖRELÄSNINGAR SOM GER RESULTAT

FÖRELÄSNINGAR SOM INSPIRERAR UTVECKLAR FÖRÄDLAR UTBILDAR MOTIVERAR GER INSIKTER STÄRKER VERKSAMHETEN GER NY KUNSKAP

Alexander har arbetat som föreläsare i över 15 år. Vill du ha en föreläsare som ger insikter som skapar förändring och ger resultat i vardagen, då är Alexander rätt. Du får viktiga reflektioner och en stor portion humor och massa aha! Som expert på ledarskap och kommunikation, förmedlar Alexander med humor, passion och glädje, verktyg och motivationen att utvecklas och bli en bättre ledare. Alexander föreläser om coachande ledarskap, tydlig kommunikation och motivation i förändring.

För bokningar och förfrågningar anlitar vi

speakersfriends

Medlem av

tf_logo_orig

NÅGRA GENOMFÖRDA FÖRELÄSNINGAR

ANPASSADE

Alexander anpassar alltid föreläsningen till varje unik föreläsningssituation. Vill du har en mer anpassad eller mer skräddarsydd föreläsning, kontakta gärna oss så hjälper vi dig med dina frågor.

 • Vinnande samarbeten

  Hur vi samarbetar med varandra i organisationer, partners och kollegor är en framgångsfaktor idag. På den här föreläsningen får du några enkla och tydliga verktyg för hur vi kan göra arbetet tillsammans bättre.

 • Tydliga chefer leder bättre

  Den bästa chef du haft? Jag lovar att hen var tydlig. Mycket tydlig. Det intressanta är att vi är tydliga för olika människor. Den här föreläsningen ger dig verktyg, insikt och inspirationen att förstå och bli tydlig för fler.

 • Motiverande samtal

  Konsten att genomföra samtal som blir viktiga, är en framgångsfaktor. Den korta faktiska tid vi har med våra målgrupper gör att kunskapen att genomföra samtal med kvalitet blir en nyckel för framgången.

CHEFENS VARDAG

Med sin unika erfarenhet av att ha utbildat och coachat hundratals chefer i svenskt näringsliv besitter Alexander en helt unik kompetens inom ledarskap och chefskompetens.

 • Sätt tydliga mål och vinn

  Att förbättra initiavtivförmågan i verksamheten.

 • Chefsrollens nya utmaningar

  En föreläsning om att lyfta och inspirera varandra i förändring.

 • Coachande ledarskap

  En föreläsning som ger inspirationen att utveckla teamet och arbetsgruppen.

KOMMUNIKATION

Utan kommunikation – inget ledarskap. Så inleder Alexander många föreläsningar. En tanke som utmanar, men som efter en stund landar. Om vi inte vet hur vi kommunicerar, hur ska vi då kunna leda andra?

 • Återkoppling som verktyg

  I chefsverige idag upplever 6/10 chefer att de är osäkra på sin roll. Ett av de kraftfullaste sätten att komma tillrätta med detta är att ge och ta emot återkoppling, följa upp och säkra tydligheten för alla.

 • Skrota medarbetarsamtalet

  Tänk tanken att lyfta ner medarbetarsamtalet till det operativa istället. I vardagen. De där svåra sakerna, som behöver tas, tar du hand om direkt istället. Samma sak med det som är bra. #återkopplingskultur #vinnande team

 • Kommunikationens mönster

  Det är dags på allvar att utmana hur vi pratar med varandra. Det här är en inspirerande föreläsning om hur du kan bli bättre på att lyssna, kommunicera och motivera andra.

INSPIRATION

Alexander är en storyteller. Starka, personliga och närvarande berättelser från det verkliga livet. Alexander utmanar och berör, roar och ger insikter. Förbered dig på högt tempo!

 • Ensamheten, skulden & framgången

  De flesta framgångsrika ledarna har lärt sig hantera ensamheten och den eviga känslan av det där som är fel på dem själva. Skuld och skam är spännande saker! Man kan bli framgångsrik på kuppen om man lär sig mer om det.

 • Ledarskapet & digitaliseringen

  Digitalisering handlar inte teknik. Det handlar om hur vi arbetar med varandra, inte vad. Det här är en föreläsning om hur ledarskapet förändras och hur våra arbetssätt förändras.

 • Motivation är en kompetens

  Tänk tanken att motivation endast är hur vi gör saker, snarare än vad. Motivation är ett komplext område som på den här föreläsningen blir tydligt, enkelt och nyttigt. En stor Aha! för deltagarna.

ANDRA OM ALEXANDER

”Vi hade en heldag för drygt 400 chefer och Alexander fick hela gruppen att börja prata med varandra. Vilken energi!”

HR-samordnareApoteksbranschen

Jag har jobbat med alla föreläsare. Faktum är att Alexander imponerade stort. En av de bästa.

Beställare av föreläsningarTandvårdsbranschen

Alexander är praktiker. Hans teorier och idéer fungerar i vardagen och deltagarna lyssnade och tog till sig. Jag är imponerad faktiskt.

VDByggnadsbranschen

Man kunde ta på stämningen. Energi, närvaro, engagemang.

Beställare seminarieverksamhetChefs- och ledarskapsbranschen

Han kan sin sak den där Holmberg.

Teknisk chefDeltagare på föreläsning

NÅGRA UTVALDA REFERENSER

MER AV ALEXANDER

FÖRFATTAREN

Alexander Holmberg är medförfattare till boken ”det tydliga ledarskapet” som ger dig en bra introduktion kring vad som är viktigt för dig som vill bli tydligare i ditt ledarskap. Boken finns i bokhandeln. 

Med glimten i ögat, har Alexander med kollegor gett ut en samling floskler. Högt och lågt. Boken finns i bokhandeln. 

Alexander har även skrivit barnböcker, som kom ut i samband med att han blev pappa och saknade litteratur för små barn, som levde varannanveckoliv. Böckerna finns att beställa direkt av Alexander.

KURS PÅ NÄTET

Under den här kursen får du kunskap, verktyg och inspiration som hjälper dig att lättare realisera planen, hantera de olika utmaningarna du kan ha i din vardag, bredda och fördjupa ditt beslut, förstå motivationen bakom och förstå lite mer om dig själv.

Online-utbildningen ”verktyg för förändring” är ett bra komplement för dig som går i coaching hos mig, eller som kommer att lyssna på mig som föreläsare.

Till utbildningen får du tillgång till praktiska övningar och dokumentation.

Jag såg Alexander på en föreläsning för en tid sedan när jag hittade den här kursen. Det gav föreläsningen ett djupare och viktigare perspektiv som jag hade missat annars.

MELLANCHEF REGERINGSKANSLIET